toTop

Marcel Vossen geslaagd voor 6e Dan taekwondo

18-12-2021 |

Tijdens het Nationale Danexamen van de Taekwondo Bond Nederland te Almere is Marcel Vossen uit Nederweert afgelopen zaterdag 18 december geslaagd voor zijn 6e dangraad in de sport taekwondo.


Voor het examen moest Marcel een scriptie inleveren, waarbij hij als onderwerp had gekozen ‘effectieve zelfverdediging van taekwondo in de huidige vorm’. Deze scriptie werd reeds in februari 2020 positief ontvangen door de leden van de examencommisie van de Taekwondobond. Helaas zorgde corona ervoor dat Marcel daarna nog 1,5 jaar moest wachten op zijn praktijkexamen.


Maar vandaag was het dan zover en mocht hij – nét voor de nieuwe lockdown - in Almere het praktijkgedeelte van het 6e danexamen voltooien voor het hoger Dancollege, die de technische uitvoering kritisch bekeek. De 4 hogere stijlvormen (Poomsae) werden door Marcel goed gelopen met de juiste balans tussen techniek en presentatie. Daarnaast werden ook de 6 breektesten - die bestonden uit diverse hand en voettechnieken - allemaal goed uitgevoerd.

 
Marcel kan zich nu voegen bij het geringe aantal 6e Dangraadhouders in Nederland en daar zijn wij als Taekwondovereniging Chin Hûng uit Meijel erg trots op. Na ruim 30 jaar ervaring in taekwondo - waarvan bijna 20 jaar als trainer - is dit een mooie prestatie, waar Marcel keihard voor heeft gewerkt.

 

Marcel werd tijdens het examen geassisteerd door zijn trainer Rob Janssen en leden Jessica Vossen, Jamie Vossen, Johan van Well, Bart Luijten, Marcha Heymann en Wesley van Eckendonk.

 

naar nieuwsoverzicht...