Examens

Geupexamens
Elk halfjaar worden binnen onze vereniging geupexamens gehouden voor leden met gekleurde band. Tijdens deze examens worden leden met gekleurde band getoetst en beoordeeld op hun vaardigheden in de diverse onderdelen van de taekwondosport. De geupexamens vinden plaats in onze eigen trainingslocatie en worden afgenomen door ervaren en gediplomeerde examinatoren.

Je start met een witte band. Vervolgens kun je de volgende banden behalen: wit/geel, geel, geel/groen, groen, groen/blauw, blauw, blauw/rood, rood, rood/zwart.

Wil je meer informatie over welke stof je moet beheersen voor een gekleurde bandexamen? Bekijk dan ons geupexamenreglement. Om deel te kunnen nemen aan het geupexamen binnen onze vereniging, moet je lid zijn van de Taekwondo Bond Nederland. 

Danexamens
Voor het behalen van de zwarte band (Dangraden 1 tot en met 7) moet je examen doen bij de Taekwondo Bond Nederland. Op een centrale locatie in Nederland worden twee keer per jaar door ervaren Dangradenexaminatoren de Danexamens afgenomen. De Taekwondo Bond Nederland heeft hier een Danexamenreglement voor opgesteld. 

Ben je 15 jaar of ouder? Dan moet je eerst een wedstrijdreglementencursus sparren volgen om Danexamen te kunnen doen. Danexamenkandidaten die voor de 3e Dan opgaan of hoger moeten in het bezit zijn van een E-diploma Stijljurylid.