Chin Hûng - Historie

Op 3 april 1983 begon de geschiedenis van taekwondovereniging Chin Hûng Meijel. Op deze datum startte Sjef Pluijm een eigen taekwondovereniging onder de naam Taekwondovereniging Hwarang Meijel. De trainingen werden verzorgd op zaterdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur in de toenmalige gymzaal Aen de Mortel te Meijel. Na drie jaar werd de naam van de vereniging gewijzigd in Chin Hûng Meijel/Neerkant en zijn de trainingstijden flink uitgebreid. Inmiddels is de naam van de vereniging omgedoopt in Chin Hûng Meijel en trainen we in sporthal De Körref in Meijel. 

In 2003 – na 20 jaar - heeft Sjef Pluijm het hoofdtrainerschap overgedragen aan enkele van zijn leerlingen. Tot op de dag van vandaag verzorgen zij nu de wekelijkse trainingen. Als erelid is Sjef zelf ook nog steeds actief als sporter en jeugdtrainer binnen de vereniging.

Regionaal, nationaal en internationaal succes

Sinds de oprichting heeft onze vereniging veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de regionale breedtesport. Twee keer per jaar organiseren we een taekwondotoernooi. Ook hebben leden van onze vereniging de afgelopen jaren goed gescoord tijdens nationale en internationale wedstrijden. Met als hoogtepunt het behalen van een zilveren medaille door Rob Janssen en Angelique Schoenmakers tijdens het Wereldkampioenschap Poomsae 2012 in Colombia.